Éld át a hercegnői életérzést a varázslatos Zsolnay Kávéházban! A karácsonyi időszakra egyedi ajánlatokkal készültek, amelyekkel még különlegesebbé varázsolhatod az ünnepi pillanataidat.
A szín, ami balszerencsét hoz az otthonodba - Divatos, de a feng shui szerint jobb kerülni
Pécsi Balázs, a luxusszakértő, teljesen új dimenzióba helyezi a kávézás, a süteményezés és még a pogácsázás élményét a Zsolnay Kávéházban.
A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban egyedülálló délutáni teázási élménnyel várja a látogatókat nap mint nap. A szálloda gasztronómiai csapata Pécsi Balázs, a luxusgasztronómia szakértője által írt Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyv inspirációját követi. A sós és édes falatok nem csupán ízletesek, hanem küllemükben is a könyv színes illusztrációinak varázsát idézik, míg a felhasznált prémium alapanyagok a luxus fogalmát idézik meg, összhangban a kiadvány üzenetével. Itt minden falat egy újabb élményt kínál, amely a hagyományos teázás és a modern gasztronómia tökéletes ötvözete.
A november 15. és január 16. közt megkóstolható Stílusgourmand Afternoon Tea by Zsolnay Café menü természetesen aranyozott, kézzel festett Zsolnay porcelánszervízzel kerül tálalásra.
Budapesten mindössze néhány hely kínál autentikus brit ötórai teázást, ahol a tea mellett édes és sós falatok is várják a vendégeket. A Radisson Blu Béke Hotel kávézója az egyik legjobb választás, amely egész évben nyújtja ezt a különleges élményt. Most azonban, a karácsonyi időszakra való tekintettel, egy különleges, limitált idejű ajánlattal szeretnék meglepni törzsvendégeiket és az új látogatókat egyaránt.
A háromszintes kínálóállványon - melynek mintáját a porcelánszett többi darabjához hasonlóan a Zsolnay Porcelánmanufaktúra egyedileg tervezte - most igazi különlegességek találhatók, vegyítve a magyar és nemzetközi ízeket, miközben a luxushozzávalók érdekes kontrasztokat teremtenek a már jól ismert hazai alapanyagokkal és receptekkel. Az omlós házi kekszeket például ehető aranypelyhek díszítik, a pogácsába szarvasgombaolaj is került, de megkenhető kaviáros lazackrémmel is.
A profiterolba homárhabot töltöttek, az Angus-bélszínes tatárbifsztek szintúgy kapott némi szarvasgombás ízt, a csokis házi brióson pedig kacsamájpaté és füge harmonizál egymással - hogy csak pár példát említsünk. A Ronnefeldt teák mellé tokaji akácméz érkezik, de aki inkább kávét inna, az választhatja a karamellás utóízű Santo Domingo márkát is. Mivel pénteken hárfaművész, szombaton zongoramuzsika szórakoztatja a vendégeket, érdemes akár az előzetes foglalást így időzíteni.
A megnyitásakor a magyar főváros legkifinomultabb luxusszállodájának tekintett Britannia Szálló már az 1930-as évek óta híres volt a rendezvényekről, amelyeket itt tartottak. A bálterem tetején elhelyezkedő, ólomüvegből készült kupola különleges varázst kölcsönzött a helyszínnek, hiszen gombnyomásra szétnyíló mechanizmusa lehetővé tette, hogy a vendégek a csillagok alatt élvezhessék a nyári éjszakák báját. Ezen alkalmak során a hölgyek számára különösen jelentős mérőszámmá vált, hogy kit hányszor és milyen eseményekre vittek el a "Kupolába", ezzel is fokozva a helyszín exkluzivitását és vonzerejét.
A Színházi Élet folyóirat arról írt, hogy a frakkos pincérek nesztelenül siklanak az asztalok között, ahol "Budapest és az ország legjobb társasága ül. A Britannia éppen úgy hozzátartozik a pesti divathoz, mint a déli korzó a Váci utcában." Nem csoda, hogy a kávéházat akkor olyan hírességek látogatták, mint Babits Mihály, Illyés Gyula, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond vagy Szabó Lőrinc. A magyar art deco legtehetségesebb alkotóművésze, Haranghy Jenő által tervezett kupola ma a Zsolnay Kávéházat díszíti, miután átvészelte a II. világháborús bombatalálatot.
"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a könyvem inspirálta egy olyan étterem létrejöttét, amely egykor író- és költőóriások találkozóhelye volt. Itt, ezen a varázslatos helyen cseréltek gondolatokat, és talán éppen itt születtek azok az ihletett pillanatok, amelyek következő műveik alapját adták. Bizonyos vagyok benne, hogy Tóth Zoltán konyhafőnök irányításával a fiatal gasztronómák, köztük Magócsi Norbert, a hidegkonyha séfje, és Haczka Róbert, a vezető cukrász, olyan gondosan megalkotott étkezési élményeket kínálnak, amelyek teljes mértékben méltóak e gazdag szellemi örökséghez" - osztotta meg gondolatait Pécsi Balázs.




